Интериор Ginger

Вид: интериор на апартамент в многофамилна жилищна сграда

Местоположение:
гр. София, ул. „Райко Алексиев“

Площ:
125 кв. м

Статус:
реализация

Този път белият ни лист беше апартамент в красива нова сграда в софийския квартал „Изток“, а клиентите – много отзивчиви и последователни. Първо ги оставихме те да разкажат за своите предпочитания, лайфстайл и очаквания. След това, се вдъхновихме от цвета лайм, който много харесват, и развихме интериорната концепция. В контраст на зеленото, интегрирахме наситено керемидени акценти, които го балансират и загатват за фасадната облицовка на сградата.

Всички корпусни мебели са изпълнени по индивидуален дизайн. Кухнята е богата и обширна, с внимателно подбрани материали и текстури. Над острова, който има вградена етажерка за вино, се разполага осветително тяло по поръчка с интегриран рафт.

Метални черни елементи се повтарят на различни места и бяха ключово предизвикателство за проекта. Елегантна стъклена врата с височина до тавана вкарва светлина в преддверието. Осветителните тела са още един детайл, който внимателно подбрахме.

Комбинацията на плочките в баните е обогатена от акценти в зелено Необичаен мрамор приковава вниманието към душ зоните.

Спалнята е по-дълга от стандартното и имахме за цел да направим нещо по-сериозно с пропорцията, за да осмислим пълноценно пространството. Именно затова леглото с богата табла се допълва от широки нощни шкафчета и преминава в скрин.

Разпределение Апартамент Ginger
Кухнята е с внимателно подредена функция и е допълнена от остров с бар столове.
Голямата трапезарната маса е подчертана от интересно осветително тяло.
TV шкафът е специално създаден с метални елементи, фрезован MDF и пана от скандинавски мъх.
Елегатна стъклена врата по цялата височина вкарва светлина в преддверието и създава визуална връзка с дневната.
Изискване на клиентите беше да няма почти никакво бяло в интериора. Затова стените и мебелите са решени в бежовата гама с капка капучино. Зелените акценти са необичайни, но внимателно балансирани.
Стената зад спалнята е една внимателно създадена композиция от ламперия, тапицирана табла с интегрирани нощни шкафчета, която преминава в скрин.
С частично преустройство добавихме мебел за преддверието, която включва гардеробче, малка пейка и място за съхранение на обувки.
Зелен мрамор подчертава душ зоната.
Оформихме ниши в душ пространството и над тоалетната чиния, които подчертахме с декор плочка в любимия лайм.
Детската стая е в любимото лилаво на малката обитателка. Леглото е със закачлива тапицирана табла, а килимът внася повече уют.