Интериор - EOS Cafe

Вид:
кафене / дневен бар

Местоположение:
гр. София, кв. „Драгалевци“

Площ:
80 кв.м.

Статус:
техническа фаза

EOS Café се намира в кв. „Драгалевци“, в непосредствена близост до бул. „Черни връх“. Разположено е в сграда 5 на жилищен комплекс EOS Park. Спокойствие и уют са събрани в едно съвременно пространство, създадено с внимание към всеки детайл. На разположение на посетителите са осигурени паркоместа. Кафенето разполага с 35 места за посетители вътре и 28 места във външна градина.

По отношение на дизайна проектът залага на изразителни контрасти, ефектно осветление и удобно обзавеждане. Височината на пространството ни дава възможност да използваме на тъмни материали за под и таван. Саморазливната настилка си играе с отраженията, а солидни дървени облицовки създават уют. Отправяме послед към тавана, където модулна метална конструкция с меден отенък рамкира осветителните тела, наподобяващи капки във въздуха. Освен във височина, металът плъзва и в пространството, за да предостави на посетителите етажерка със селекция подбрани вина и да зарадва окото с ефектно озеленяване.

Разпределение EOS Cafe
Аксонометрия етажерка за вино
Аксонометрия метална конструкция на тавана
При влизане ни посреща барът, където поръчваме ароматно кафе.
В кафенето има както меко сядане за по-продължителни мигове с приятели, така и високи маси за бързи работни срещи.
Светлината и озеленяването са важна част от архитектурната визия на EOS Cafe.
Суровият облик на метала и саморазливната настилка са омекотени с приглушено розово в тапицерията на столовете, керамични плочки по стените и дървени облицовки.
Осветлението е решено с висящи лампи и LED ленти, които добавят мека дифузна светлина.