Еднофамилна къща - Банкя II

Вид:
еднофамилна жилищна сграда

Местоположение:
гр. Банкя

Площ:
РЗП: 348,66 кв. м

Статус:
завършена през Декември 2019 г.

Еднофамилната къща с нетрадиционна визия се намира в гр. Банкя. Интересният облик води началото си от две думи – замък и айсберг. Вдъхновени от тази експресия, обемите редуват плавни извивки и остри и категорични линии. Изразителните форми са „омекотени“ с употреба на дъсчена обшивка.

В сърцето на къщата се разполага камина, която излиза като обем в покрива. На втория етаж се намира атриумно пространство с галерия, което е подчертано отвън с окачена фасада. В къщата е вкарана много светлина посредством големи остъклявания. На първо ниво се разполагат плъзгащи витрини, които обединяват пространството вън-вътре.

Специално внимание е обърнато на ландшафтното оформление и настилките на двора. Живописните контури кореспондират с архитектурната визия на къщата. Предвидена е и бутикова зеленчукова градина, която освен красота, носи свежа реколта.

В къщата е предвиден кабинет, който в настоящите променени условия е перфектен за пълноценен home office.

Голяма заслуга за високото качество на реализацията имат клиентите, които сътрудничиха по време на целия процес на проектиране и строителство и не направиха компромис с материалите. Така къщата извървя пътя от смел раздвижен проект до пълноценна реализация с усет към най-малкия детайл. А сега оставаме в градината, за да се насладим на пейзажа…

Ситуация
Разпределение първи етаж
Разпределение втори етаж
Фасада Запад
Фасада Север
Изток
Фасада Юг
Изглед от улицата
Изглед към главен вход
Огромно внимание беше отделено на двора.
Преплитане на разнообразни по форма и цвят обеми…
Детайлен поглед от Север
Вертикален растер и залез.
На входа ни посрещат богата палитра от цветя и храсти.
Облицовката от естествено дърво балансира разчупената форма.