Chemshir Garden Homes

Вид:
многофамилна жилищна сграда

Местоположение:
гр. София, кв. „Драгалевци“

Площ:
РЗП: 784,82 кв. м

Статус:
в процес на изграждане

София е сред малкото столици, които имат на разположение достъп до планина. Свързан с удобни транспортни връзки и на кратко разстояние от ключови локации, ЧЕМШИР взема най-доброто от природата и града.

Разположен в подножието на Витоша, сградата е заобиколен от зеленина и спокойствие. Обръщайки поглед към града, тя има бърза и лесна транспортна връзка с ключови локации. Архитектурният облик на ЧЕМШИР е „облечен“ във висококачествени фасадни облицовки. Дърво, метал и стъкло се преплитат в интригуващ силует. Сгушен в природата, ЧЕМШИР съчетава всички предимства на апартаментната сграда и самостоятелната къща.

Удобната функция е приоритет в разпределенията на шестте апартамента. Сградата разполага с подземен паркинг с комфортни широки паркоместа. В проекта голямо значение е отделено на гледките, които са определящи в организацията на разпределенията. Естествените дадености на силно наклонения терен са използвани за създаването на два етажа с излаз на терен и съответно четири апартамента със собствени дворове. Другите два са самостоятелно разположени на трети и четвърти панорамен етаж с вдъхновяваща гледка едновременно към София и към Витоша. С цел повишаване на комфорта на обитание светлата височина на етажите е 2.85см.

Ситуация
Разпределение първи етаж
Разпределение втори етаж
Разпределение трети етаж
Разпределение четвърти етаж
Разрез А-А
Динамичните обеми съотвестват на комфорта на вътрешното разпределение.
Стъпаловидно разположената сграда предлага собствени дворове на някои от апартаментите.
Във фасадата са комбинирани облицовки в бяло, тъмно сиво и дърво.
Едно от най-големите предимства на ЧЕМШИР е гледката към Витоша.
Метални перголи рамкират дворчетата.